Selecteer een pagina

Regenboog 50+ gestart in Hoorn op  7 juli 2019

 

Ruben, Pieter, Frans en Rita hebben het initiatief genomen om een sociaal netwerk voor LHBTI-ouderen te starten. Dat doen we officieel met de ambassadeur Roze 50+ Noord-Holland Joop Schermer als spreker en met vrolijke gitaarmuziek en zang van het duo Voor nou en nag es met speciaal voor LHBTI-ers herkenbare en grappige nummers. Dat wil je horen, daar wil je bij zijn.

Om 17.00 uur gaat de TV aan bij Charlies voor finale van onze Oranjeleeuwinnen. 

Het wat en waarom van de Regenboog 50+ groep
De twee roze ouderenorganisaties in de regio Vita+ en Roze Senioren WF hebben besloten om in de regio West-Friesland de samenwerking te intensiveren en een sociaal netwerk van LHBTI-ouderen te ontwikkelen. Ongewild kun je er als Roze/Regenboog oudere alleen voor komen te staan, familie is soms afwezig. We willen geen sociaal isolement maar meedoen en meepraten over de dingen waar je tegenaan loopt. Zelfredzaamheid en gezelligheid staan voorop, maar informatie-uitwisseling, een helpende hand of een goed gesprek zijn soms ook nodig. Wij willen het contact in een WhatsAppgroep vormgeven onder de naam Regenboog 50+. De kleuren van de regenboog staan voor diversiteit. Al onze activiteiten in West-Friesland en daarbuiten staan ook vermeld elders op de website www.lhbtiwestfriesland.nl

Feestelijke openingsmiddag in Café Charlies, zondagmiddag 7 juli 2019.

We hebben een levendige startbijeenkomst. Het muziekduo Voor nou en nag es brengt de sfeer er lekker in. Rita Zwaan (Vita+) verwelkomt de gasten. Ondanks de vele afzettingen vanwege het Ironmanparcours hebben toch ca 40 personen de weg naar Charlies weten te vinden.

Kennismaking: Pieter, Rita, Ruben en Frans stellen zich voor en benadrukken het belang van een netwerk voor ouderen in de eigen omgeving. Je komt er soms alleen voor te staan en dan zijn goede kennissen en vrienden heel belangrijk voor je. Ruben en Pieter (Stichting Roze Senioren West-Friesland),  Frans (LHBTI-Westfriesland) en Rita (Vita+) gaan gezamenlijk verder om de Regenboog50+ groep in West-Friesland inhoud te geven.

Openingsspeech
De landelijke organisatie Roze 50+ heeft actief geholpen om het netwerk in Hoorn van de grond te krijgen. Dank aan Siep Goedhart en Ria Ettes, Roze ambassadeurs te Zaandam resp. Alkmaar.  De officiële openingsspeech wordt gedaan door Joop Schermer, ambassadeur van Roze 50+ Noord-Holland. Hij wenst de nieuwe groep alle goeds toe en heel veel belangstellenden. We zullen zeker nog meer van hem horen want in de Regenboogweek 2019 wordt het de eerste Roze Loper uitgerold bij Wilgaerden in Hoorn.

Een goed begin, maar nu verder. 
Een flink aantal mensen heeft zich aangemeld voor de Regenboog 50+ groep. We zijn blij met deze belangstelling. Namens ons allen dank voor de gezellige en mooie bijpassende songs van Anna en Hans in het Duo VOOR NOU EN NAG ES. Dank ook aan de gemeente Hoorn die dit mogelijk maakte. Het ons aangeboden drankje smaakte extra zoet.

De finale van het vrouwenvoetbal had een spetterend slot kunnen zijn maar verloopt iets minder spectaculair. Ook gedeeld verdriet verbindt.

Tot de volgende keer

Ruben, Pieter, Frans en Rita
E-mail: regenboog50plus@ziggo.nl  | Website: www.lhbtiwestfriesland.nl