Selecteer een pagina

Roze week Westfriesland: Liefde mag gezien worden

Roze ontwikkelingswerk in Zuid-Afrika vs West-Friesland

Op zondag 7 oktober, inspiratie LEZING, in de Drommedaris, Enkhuizen, van 14:30 tot 17:00 uur. Toegang: gratis. Kan een droom je leven nieuwe richting geven? Activist Wil Groot vertelt in zijn interactieve lezing hoe een droom hem naar Zuid Afrika bracht. Over Willen en Doen en de Droom van een Vrijbuiter.  Waar loop je tegenaan in een land dat in bijna alles verschilt van het onze? Wil komt regelmatig in opmerkelijke situaties terecht. Kijk door de ogen van deze bijzondere moderne missionaris naar het huidige Zuid-Afrika en haar inwoners. Een land dat prachtig en tegelijkertijd keihard is. Een beschadigd land, maar met hoop voor de toekomst.

Een bijdrage van bibliotheek Enkhuizen aan de Westfriese Roze Week. www.willenendoen.com

 

 

Gay Pride HERO zoekt Westfriese HELDEN (M/V/X)

Wil Groot vertelt naar aanleiding van zijn boek ‘Droom van een Vrijbuiter’ over zijn Roze ontwikkelingswerk in Zuid-Afrika. Maar dichterbij huis, in West-Friesland, is zijn missie net zo relevant. Tijdens de Gay Pride 2018 werd Wil benoemd als een van de HEROES: mensen die het voortouw nemen om het taboe rond LHBTI te doorbreken en die dit ook in het openbaar uitdragen. Mensen die zich inzetten voor het recht om jezelf te kunnen zijn, in het bijzonder voor de LHBTI gemeenschap – of ze er zelf toe behoren of niet.
In navolging van de Gay Pride in Amsterdam rijst nu de vraag wie naast Wil de HELDEN van West-Friesland zijn, die ook zo’n podium verdienen in 2019? Om dit uit te vinden presenteert Wil na zijn lezing op 7 oktober een aantal HELDENspotters vanuit Westfriese LHBTI belangengroepen.

Paula (bibliotheek Enkhuizen e.o.) noemt de mensen op nu al zeer actief zijn in de Regio West-Friesland: Rita Zwaan (Vita+/lhbtiwestfriesland), Hans Bruin (WFGay), Jazie Veldhuyzen (Art1NHN), Lonneke en Brenda Timmer (LHBT Enkhuizen)  Deze heldensporters zijn ook de mensen met wie je in West-Friesland contact kunt zoeken als je vragen hebt of advies in wilt winnen over LHBTI: voor jezelf, voor iemand uit je  omgeving, vanuit je rol als vertrouwenspersoon bij een school of vereniging of simpelweg vanuit interesse. Paula hoopt  dat zij volgend jaar op deze plek de helden van West-Friesland kan presenteren. Wij gaan op zoek.

Het boek Droom van een Vrijbuiter  is verkrijgbaar bij Wil Groot of op de Documentaireavond Moment van Trots,  9 oktober in de Maria Kapel te Hoorn (zie elders op deze site)  

De Roze informatiemarkt LHBTI-WEST-FRIESLAND in de Drom te Enkhuizen kon nog wel wat meer bezoekers trekken. Eén Regenboogcafé hebben we in Enkhuizen alvast gespot: ’t Kleine Café bij de haven.  Een mooie aanzet voor volgend jaar?