Selecteer een pagina

Roze Week Westfriesland 2018
Liefde mag gezien worden

West-Friesland Speaking spreekt over LHBTI & inclusief beleid

Maandag 8 oktober – 19.30 uur –  JP Coen, Hoorn

De avond staat onder leiding van gespreksleider Matthijs Wolff. De sprekersbijeenkomst LHBTI & inclusief beleid maakt onderdeel uit van de Roze Week West-Friesland (6 tot en met 14 oktober 2018). Toegang is gratis.Maandagavond 8 oktober spreekt West-Friesland Speaking over het thema ‘LHBTI & inclusief beleid’. Er is in Hoorn en West-Friesland nog veel te doen qua bewustwording en acceptatie van LHBTI (Lesbian, Homo, Bisexual, Transgender en Intersekse).
Sprekers zijn onder andere Wielie Elhorst, de eerste predikant in Nederland speciaal voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Hij heeft aan den lijve ervaren wat het is om in elkaar geslagen te worden, maar is ook trots op zijn bijzondere opdracht vanuit de PKN om te werken voor de  LHBT-gemeenschap  in Amsterdam.
Marco Altena (oprichter Roze in Blauw en voorzitter van het interne NS-diversiteitsnetwerk Trainbow). Niet kijken vanuit het probleem, dus geen einddoel, maar in dit samenwerkingsverband werd het mogelijk de Roze Maandagexpress naar Tilburg te laten rijden. Mark Luiken van de voetbalvereniging Always Forward te Hoorn worstelt met het maken van beleid omdat het bestuur zich afvraagt of diversiteit een probleem is. Tot nu toe gekozen heeft Always Fortward gekozen voor Geen beleid. Moet het anders? Hij zegt toe er dit jaar open oor en oog voor te hebben. Hij krijgt een aanmoedigend applaus van de zaal. Sylvia Cool van Stichting Jeugdinterventies:  Alert zijn op schijntolerantie.  Echt luisteren en de pijnpunten uitspreken, een inclusief beleid om de sociale acceptatie van LHBTI op werk, school of vereniging te bevorderen. Kort filminterview met schrijver Pim Lammers. Hij schreef het kinderboek ‘Het lammetje dat een varken is’, waarin gender en identiteit voor kleuters bespreekbaar wordt gemaakt.
De Hoornse diversiteits-wethouder Kholoud Al Mobayed sluit deze bijzondere avond af, Is een avond als deze nodig?  Ja, trots dat we in een openbaar café met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het beleid van de Gemeente Hoorn is We gaan het doen! Met dank aan de sprekers.

Wat is het platform West-Friesland’s Speaking?

Platform West-Friesland Speaking is een initiatief van Harold IJskes en bestaat – in een wisselende samenstelling – uit een aantal inwoners van Hoorn en West-Friesland die tijdens een lezing maatschappelijke thema’s extra aandacht of verdieping willen geven. Het kunnen ook onderwerpen zijn waar nuance noodzakelijk is, of er schroom is om het te bespreken. De sprekersavond over LHBTI & inclusief beleid is de vierde sprekersbijeenkomst, eerdere bijeenkomsten gingen over de vluchtelingenproblematiek, LHBTI & gelijke rechten en de toekomt van de Hoornse haven. De organisatoren van deze editie van West-Friesland Speaking zijn Harold IJskes en Hendrik Fongers.

Datum:                                Maandag 8 oktober
Tijdstip:                               19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Locatie:                               JP Coen – Veemarkt 17, 1621 JA HOORN
Aanmelden:                        https://www.facebook.com/events/330692984331528/?active_tab=about
Gratis toegang