Selecteer een pagina

LIEFDE MAG GEZIEN WORDEN
Roze Week Westfriesland  2018

De Roze Week Westfriesland wordt geopend met de mooie film ‘ Disobedience’ (2017) op zaterdagavond 6 oktober door Cinema Oostereiland en lhbti Hoorn. De wethouder Diversiteit Kholoud al Mobayed zal met een kleine speech, voorafgaand aan de film, de opening van de Roze week Westfriesland 2018 inluiden.
De film ‘Disobedience’ : is een meeslepend verhaal over een verboden liefde.Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel Mc Adams) zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap.Geregisseerd door Sebastiaan Lelio (A fantastic woman, Gloria). Met o.a. Rachel Weisz, Rachel Mc Adams en Allesandro Nivola. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman.

Het werd een mooie filmavond met het indringende en actuele thema Ongehoorzaamheid. Wanneer kies je voor de liefde en maak je je los uit de banden met je familie waaruit je voort komt?  Wanneer kun je je kind of je geliefde los laten om in vrijheid haar eigen keuzes te mogen nemen en wanneer sta je jezelf toe die vrijheid te nemen?  Wethouder Kholoud refereerde aan de reactie van haar eigen kinderen op dit thema: Ze reageerden alle vier verschillend:  van moet iedereen zelf weten tot blijdschap dat we in Nederland wonen. Kortom een film die je aan het denken zet.