Selecteer een pagina

Uitstapje Seniorengroep COC Amsterdam/Westfriesland

Rondvaart langs havens IJmuiden en de Noordzee op woensdag 31 juli 2019
Organisatie: Michiel de Jong (Senioren COC Amsterdam) en Ruben Tijmens (Roze senioren WF)

De Roze Senioren Westfriesland hebben in samenwerking met Seniorengroep COC Amsterdam een reuze gezellige boottocht gemaakt vanuit de vissershaven van IJmuiden. Er was grote belangstelling gezien het aantal aanmeldingen. Met een groep van 40 kozen we die middag gezamenlijk het ruime sop.

Woelige baren waren er die dag zeer zeker op dat ruime sop. Ondanks het zeer warme zomerweer van de dagen er vlak voor stond er die dag een stevige bries met dikke stapelwolken in de lucht, maar gelukkig op de juiste momenten ook zon. We hebben even gevoeld hoe het was buitengaats, daar ging het flink tekeer. Maar omdat iedereen samen in de kajuit net koffie met taart genoten had, keerden we maar weer om, om de magen te ontzien. Op het rustiger vaarwater binnen de pieren hebben we evengoed een mooie tocht gemaakt. We hebben aan dek en vanuit de kajuit van de maritieme uitzichten genoten zoals met de vuurtoren, de forten en de vissershaven.

Na afloop gingen we met de groep aan het diner in restaurant Kop van de Haven, tegenover de steiger van de boot. Wederom met ruim zicht op de golven van het brede Noordzeekanaal en alle bedrijvigheid van loodsboten, slepers enzovoorts. Al met al een fijne middag en avond om nog een tijdje met plezier aan terug te denken.

We varen langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker, het Forteiland, de sluizen, de pieren etc. Bij gunstig weer varen we de weidse Noordzee op. De vaartocht duurt ongeveer een uur. Na afloop wordt dit uitstapje afgesloten met een diner in visrestaurant ‘Kop van de Haven’, Sluisplein 80, dat is tegenover de bootsteiger.

Al met al een fijne middag en avond om nog een tijdje met plezier aan terug te denken.
Organisatie: Michiel de Jong (Senioren COC Amsterdam) en Ruben Tijmens (Roze senioren WF)

Bekijk ook het leuke filmpje over deze vaartocht. : https://youtu.be/iFBVqjnP33Q