Selecteer een pagina

5 oktober Human Library Hoorn

Plaats: Centrale Bibliotheek , Wisselstraat 8 te Hoorn
De Bibliotheek Hoorn organiseert voor de eerste keer  een Human Library in Hoorn. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Het zijn verschillende interessante mensen die je in het dagelijks leven niet zo snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Kimberly(transgender), Wil Groot (homo)  en Rita Zwaan (lesbisch) doen mee als “levend boek” vanuit uit de  LHBTI gemeenschap.

Met dank aan de fotograaf: Martijn Bergsma.

 

 

Levende boeken in bieb leveren intense verhalen,  aldus NHD

Van onze verslaggeefster NHD 9 oktober 2019: De Bibliotheek Hoorn is  ingehaakt bij Human Library, een programma waarin lezers het gesprek aangaan met een levend boek.  Over de instap in dit wereldwijde succesverhaal: ,,De bibliotheek krijgt een steeds groter maatschappelijk karakter. Voorheen hadden we alleen lezingen met literaire schrijvers, we staan nu open voor andere verhalen. Dit was voor ons het juiste moment om aan te haken.”
Levensverhalen: Tien levende boeken tonen deze middag de moed hun levensverhaal met lezers te delen. In de Human Library lees je geen boeken,  maar mensen. Mensen die je misschien wel op straat hebt zien lopen, zonder te weten dat ze een bijzonder  verhaal hebben. Misschien vond je ze er een beetje raar uitzien, en had je je oordeel meteen al geveld. De Human Library, een concept van Deense oorsprong, brengt mensen met elkaar in contact om vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. ,,Door vragen te stellen, verbreed je begrip”, stelt wethouder Kholoud Al Mobayed (Sociaal Hoorn) bij het startschot.
Ezelsoren: In Bibliotheek Hoorn staat zaterdag een tijdelijke uitleenbalie voor de levende boeken opgesteld. Het is het loket waar bezoekers een levend boek kunnen reserveren voor een gesprek van twintig minuten. Je kunt een levend boek niet mee naar huis nemen, verder gelden dezelfde regels als voor het geschreven boek. ,,Dus niet terugbrengen met ezelsoren”,  grapt Victor Zwaan van de Bibliotheek. Hieronder de Levende Boeken van 2019 in Hoorn