Selecteer een pagina

Fotoexpositie: Jij bent mij lief, zoals je bent.

LHBTI-ers in beeld van 6/13 oktober in Museumboerderij in Hoogwoud.

Vanaf zondag 6 tot en met zondag 13 oktober exposeert fotograaf Kenneth Stamp in de Museumboerderij in Hoogwoud met een serie foto’s onder de titel “Jij bent mij lief, zoals je bent”. Het museum is deze periode acht dagen lang te bezoeken tussen 13.00-16.30 uur.De expositie is speciaal samengesteld in het kader van de Regenboogweek 2019 en verwijst naar het thema van dit jaar “Jij bent mij lief” . In de afgelopen weken heeft het museum enkele dagen georganiseerd waarbij LHBTI- ers zich konden laten fotograferen in de landelijke omgeving van het boerderij. Museumboerderij West-Frisia is in de tweede helft van de vorige eeuw opgericht door de laatste bewoner van de stolpboerderij: Adriaan Donker (1916-1984). Hij was een veelzijdige Westfries met een brede interesse in kunst en cultuur, en had een buitengewoon tolerante opstelling tot zijn medemens. Iedereen was welkom op de boerderij aan de Pade te Hoogwoud; leeftijd, afkomst en geaardheid waren ondergeschikt, belangrijker was: wie men was. Voor Adriaan was nagenoeg iedereen gelijk. Het thema van de Regenboogweek 2019 ‘ Jij bent mij lief’ sluit hier dan ook perfect bij aan: liefde en waardering voor elk medemens.

Fotograaf Kenneth Stamp raakte geïnspireerd door de speciale sfeer binnen de Museumboerderij en heeft dat uitstekend benut. Behalve de expositie kan ook de museumboerderij worden bezocht.  In de boerderij zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig om langs de uitgebreide verzameling van Adriaan Donker te gaan en wetenswaardigheden te vertellen. Hierbij staat het Westfriese plattelandsleven van rond 1900 centraal.

De Museumboerderij staat aan de Koningspade 31, 1718 MP Hoogwoud. De entree is € 4,00, kinderen kunnen de boerderij tot 12 jaar gratis bezoeken. Voor groepen kunnen andere tijden gelden. Meer informatie: www.museumboerderijwestfrisia.nl of bij de beheerder van het museum Esther de Best tel. 06-41764009