Selecteer een pagina

Afscheid en welkom

De nieuwe wethouders zijn geïnstalleerd en we nemen afscheid van de vertrekkende wethouders. Nel Douw, onze wethouder met Diversiteit in haar portefeuille moet helaas ook vertrekken, zo heeft de landelijke SP dit in haar ondoorgrondelijke wijsheid besloten (de afdeling SP mocht niet mee doen met de gemeentelijke verkiezingen wegens te weinig actie op straat).
Dit zijn de beoogde portefeuilles van het nieuwe college van B&W met aan het hoofd burgemeester Jan Nieuwenhuis :

  • Marjon van der Ven (VVD): Financiën, Wonen & Stadsvernieuwing, (Jeugd) Zorg.
  • Samir Bashara (GroenLinks): Duurzaamheid, Verkeer & Vervoer, Onderwijs en preventief jeugdbeleid, Kunst & Cultuur
  • Simon Broersma (Fractie Tonnaer): Wijkzaken, Stadsbeheer, Openbare Ruimte, Recreatie
  • Ben Tap (D66): Economische Zaken, Ruimtelijke Ontwikkeling, Evenementen, Toerisme, Vastgoed
  • Kholoud al Mobayed (Sociaal Hoorn): Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Welzijn, Sport.

Sabine en Rita nemen afscheid met een bloemetje en een kaartje namens lhbtiwestfriesland. 

Beste Nel,
Dank je wel voor je inzet voor LHBTI WF en in het bijzonder voor de stad Hoorn. Het was niet jouw keuze en ook niet die van ons. Je was als mens en wethouder aanspreekbaar en stond open voor al onze roze wensen. Wij vinden het echt jammer je vandaag te moeten uitzwaaien. We hopen dat jij met mooie herinneringen aan Hoorn en snel je bestuurlijke draai vindt in Westzaan.
Namens LHBTI – WESTFRIESLAND
RITA ZWAAN & SABINE KOCKX

Het officiële afscheid

Na de mooie woorden en de bloemen voor Theo van Eijk (CDA) en Nel Douw (SP) door burgemeester Jan Nieuwenhuis krijgt Nel het laatste woord. Met pijn in het hart neemt ze afscheid van de politiek in Hoorn. Ze doet dit wel heel rigoureus want ze is meteen verhuisd naar een nieuwe woonplaats (Westzaan).Na het officiële afscheid volgt het informele uitzwaaien. De rij van burgers, collega’s  en bekende stadgenoten was heel lang. De hapjes kleurrijk en lekker. Er vloeiden geen tranen maar de waardering was groot.

 Welkom Nieuwe Wethouder

Een hartelijk inofficieel welkom aan de nieuwe wethouder voor LHBTI zaken. We hopen dat we samen met Kholoud al Mobayed (Sociaal Hoorn)  in de komende vier jaar geschiedenis gaan schrijven.

  Wordt vervolgd!