Selecteer een pagina

Herberg Hoorn 2019

Herberg Hoorn organiseert 14 dagen achtereen iedere dag een bijzondere ontmoeting, met Hoornse mensen die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt of spreekt.  Ontmoet nieuwkomers, daklozen  of schuif aan bij een ‘college tour’ met Westfriese ondernemers, die je kan bevragen over hun succes én falen. Verder thema-avonden met de  LHBTI West Friesland, de Gouden Eeuw, de toekomst en ontmoetingen met Het Plein en Het Gebouw. In de Herberg (Rode steen, naast het Wf museum) staat koffie, thee, chocomel en gluhwijn te pruttelen. De toegang is vrij.  Bij voorkeur aanmelden bij www.vooreenmooiestad.nl

Dinsdag 10 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet Het Gebouw aan de Roode Steen 15, met o.a. historicus Frans van Iersel (verleden),  Jet Dijkstra Rozenkruiser (heden) en museum directeur Ad Geerdink (toekomst)

Woensdag 11 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet LHTBI Westfriesland. Iedere letter van het woord krijgt een gezicht en een naam. Wat kom je tegen als je ‘anders’ bent? Kom luisteren naar de bijzondere verhalen.

Donderdag 12 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet een aantal daklozen uit Hoorn. Drie verhalen van mensen die op een dag ineens veel kwijt waren. Betekenisvolle verhalen van de straat. (onder voorbehoud)

Vrijdag 13 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet De Onbekende Horinees. Een spraakmakend praatprogramma door columnist en schrijver Ko Boos. Hij weet niet welke Onbekende Horinees hij aan zijn tafel krijgt. Wat voor heerlijk ontregelend gesprek gaat dat worden?

Zaterdag 14 december, aanvang 15 uur – Ontmoet De Bekende Horinees. Het boek ‘De 100 van Hoorn’ kent 92 portretten van Hoornse mensen. Een aantal komt hun verhaal vertellen. Houd voor het programma de website in de gaten. (onder voorbehoud)

Zondag 15 december, aanvang 13.00, 14.00 en 15.00 uur – Ontmoet de ‘Gouden’ Heren XVII, voel je vrij om deel te nemen aan deze bijzondere aandeelhouders vergadering. Er moeten knopen worden doorgehakt. De voorstelling duurt 35 minuten exclusief nagesprek.

Maandag 16 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet Hoornse Ondernemers, een college tour met Rob van Loon van Hoorn Events, Marie-Claire Wever van Grand café Turf en Jos de Smit van de Eekhoorn Dutch Furniture. Zij geven tips en tricks.  Onder leiding van Hannie van Lent.

Dinsdag 17 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet de Nieuwkomers. Als opmaat tot gesprek met 30 nieuwkomers kijk je naar de voorstelling Friends To Be.. waarin een Syrische en Nederlandse acteur onderzoeken of ze vrienden kunnen worden.

Woensdag 18 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet de Roode Steen, ‘Plein met een gouden randje is een documentaire van Jet de Vries-Dijkstra, (ex) bewoner van het plein. Filosoof Coen Simon, gespecialiseerd in het stadsplein als hart van de samenleving, introduceert de documentaire.

Donderdag 19 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet Duurzame Innovatie, met Titus Venverloo, universitair student van Twente en MIT Boston, over de impact van virtual reality om uitdagende technologieën te testen en Michiel ?? over zijn manier van energietransitie in Hoorn en de klimaatverandering. (maak hier zelf maa iets van

Vrijdag 20 december, aanvang 19.30 uur – Ontmoet de jongeren van Tjillskill, een energieke mix van culturen die delen en schitteren. Laat je inspireren door hun spel en drijfveren.

Zaterdag 21 december, aanvang 13 en 15 uur – Ontmoet Het Talententheater Hoorn, ofwel personages uit de Gouden Eeuw door de ogen van jongeren onder leiding van Lore Koelemeijer.

Zondag 22 december, aanvang 12 uur – Ontmoet Albanië, Kazachstan en Polen, een bijzondere lunch met de in Hoorn wonende Nataliia, Sonila en Monika. Zij vertellen over hun geboorteland en nemen je mee in muziek en beeld.

Woensdag 25 december, aanvang 12 uur – Ontmoet Project Aan Tafel, een ongedwongen kerstlunch voor wie zin heeft aan gezelschap op eerste Kerstdag. Kom lunchen bij de Herberg van Ontmoeting! (programma onder voorbehoud).