Selecteer een pagina

ZaanPride 4 t/m 12 juni 2021

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride moet een vrolijk feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. ZaanPride laat zien dat Zaanstad een tolerante stad is, een mooie stad en een stad van NU die iedereen omarmt! Van 4 tot en met 12 juni vindt er een scala aan activiteiten plaats tijdens de Zaanse Regenboogweek.  Met een programmering van kleinere en grotere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, politiek en entertainment. Om de zichtbaarheid en de solidariteit met de Zaanse LHBTIQ+ gemeenschap te tonen vragen we eenieder om deze week de Zaanse Regenboogvlag uit te steken.
De Zaanse Regenboog is er trots op om deze week voor het tweede opeenvolgende jaar te mogen organiseren in onze prachtige stad Zaanstad. En dat doen we niet alleen! Samen met Odion, Café Pride, JEZ jongeren, Bureau Discriminatiezaken, Raaz, Podium De Flux, Zorgcirkel, Evean, Rederij Zaanprinses, Zaanse Theaterschool, Paarse Vrijdag Krant, Zaans Museum, Brouwerij Hoop, TranScreen, Filmtheater de Fabriek en nog vele andere organisaties slaan we de handen ineen voor ZaanPride 2021.

 

 

Helaas is het niet mogelijk om de Zaanse Regenboogweek af te sluiten met een bonte Zaanse Regenboogparade met aansluitend een groot feest. We verwachten dat de 1 ½ meter maatschappij voorlopig nog niet van de baan is. Dat maakt het evenement zoals we dat voor ogen hebben nu niet mogelijk. In plaats daarvan komt er die dag een alternatieve programmering. Voor de Zaanse Regenboog gaan we desalniettemin een volwaardig en divers programma samenstellen. Let daarvoor op de aankondigingen op onze website en socials.

 

 

Geïnteresseerd, meer weten? Neem gerust contact met ons op, je bent welkom!  ZaanPride & De Zaanse Regenboog – 06 372 45 489 – zaanpride@gmail.com – www.zaanpride.nl of