Selecteer een pagina

 

Roze Kermis: Jij bent mij lief!

Op Roze Maandag 12 augustus vindt de derde Hoornse Pride Walk plaats. De gemeente, Platform Regenboog West-Friesland organiseren dit samen met vele partners uit de regio. Met de Pride Walk vieren we de seksuele en genderdiversiteit; je mag zijn en liefhebben wie je wilt. Iedereen is welkom om mee te wandelen. Wethouder Simon Broersma loopt mee namens het college B&W van de gemeente Hoorn. Thema dit jaar is: Jij bent mij lief!

Datum: 12 augustus
Verzamelplek: Station Hoorn voorkant
Starttijd Pride Walk: 19.00 uur. Eindtijd: ongeveer 20.30 uur

Ontstaan Pride Walk

De Pride Walk Hoorn wordt geopend door wethouder Simon Broersen namens het college van de gemeente Hoorn: In augustus 2017 werd in Hoorn voor het eerst de Pride Walk gehouden. Tientallen mensen in de stoet droegen de officiële Regenboogvlag, afkomstig van de Amsterdam Pride. Vorig jaar is ook het Regenboogzebrapad aan de Van Dedemstraat geopend. Het Regenboogzebrapad ligt tussen het Westfries Gasthuis en het Transferium. Sabine Kockx (lhbti-Hoorn is vele jaren actief geweest en nu heeft Rita Zwaan (Damespad / Vita+) het stokje overgenomen voor dit evenement.
Zichtbaarheid zorgt voor acceptatie: De positie van LHBTI’ers is in Nederland wettelijk beschermd. Maar dit betekent niet dat de maatschappelijke acceptatie van seksuele en genderdiversiteit vanzelfsprekend is. Wanneer mensen er zichtbaar een LHBTI-levensstijl op nahouden, lokt dit vaak discussies uit en kan het zelfs leiden tot agressie. Wij denken dat onder andere onbekendheid zorgt voor deze weerstand. En dat zichtbaarheid een manier is om de bespreekbaarheid en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten.

Kleurrijk schouwspel: Jij bent mij lief

Het is een kleurrijk schouwspel bij het station. De meterslange Regenboogvlag is er dit jaar niet bij maar er is voor iedereen een vlaggetje, shirtje of strikje aanwezig.   Als eindelijk de percussieband van de achterkant van het station naar de voorkant is gekomen kan de wandeling van trotse LHBTI-ers beginnen. De politie Roze in Blauw is waakzaam maar heeft weinig te doen. Veel familieleden en bekenden tonen hun solidariteit door ook mee te lopen.

 

 

Roze maandag met de percussieband Nosso Groove. 

Oprichter Alan dos Santos en een paar bandleden sluiten zich voor de derde keer aan bij de roze wandeling door de Hoornse binnenstad.

 

 

 

 

De Pride Walk 2019 zit er op, maar de Roze kermis gaat door.

De folders met het programma van de Regenboogweek West-Friesland 2019  zijn royaal uitgedeeld maar wilt u ter verspreiding extra exemplaren dan kunt u terecht bij de gemeente Hoorn (a.oosterheerd@hoorn.nl)  of bij Rita (Platform Regenboog West-Friesland