Selecteer een pagina

PERSBERICHT

KOGERKERK OPENT DEUREN TIJDENS ZAANPRIDE

 Roze Viering op zondag 6 juni

Op zondag 6 juni zet de Kogerkerk haar deuren open tijdens de ZaanPride (4 t/m 12 juni). De kerkdienst staat in het teken van het thema van de ZaanPride: ‘Out, loud en proud’.

De Kogerkerk is al geruime tijd aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit netwerk vertegenwoordigt kerken die aangeven dat bij hen mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn. Samen zijn wij de kerk. De Kogerkerk wil een kerk en een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht van wie je houdt. In de kerkdienst steken zeven mensen uit stad en kerk kaarsen aan in de zeven kleuren van de regenboog. Als inspiratie klinkt een Bijbelverhaal over een visionaire stad waar iedereen out, loud en proud kan zijn.

De voorbereidingsgroep bestaat uit: Roselien Brondy, betrokken bij de Kogerkerk en LGBTIQ Zaandam, Karen Joachim, vrijwilliger bij inloophuis De Bron in Poelenburg, Frankie Vos, voorzitter van de Zaanse Regenboog en ds. Hanna van Dorssen, predikant van de Kogerkerk. Aan het slot van de kerkdienst zal Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog, het ZaanPride lied zingen.

Met mooi weer is er op deze Roze Zondag na afloop koffie op het kerkplein. De Regenboogvlag wappert aan De Stolp, naast de kerk.

Aanvangstijd: 10.00 uur.
Adres: Kogerkerk, Kerkstraat 14, 1541 HA Koog aan de Zaan.

Reserveren: In verband met de maatregelen rond corona is aanmelden vooraf nodig vóór zaterdag 5 juni 12.00 uur via rozevieringkogerkerk@gmail.com.

Het aantal mensen dat aanwezig kan zijn hangt af van de versoepelingen. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt bericht.

YouTube Kogerkerk Gemeente: De Roze Viering wordt opgenomen en is op zondag 6 juni vanaf 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal: Kogerkerk Gemeente.

Meer informatie: ds. Hanna van Dorssen, predikant Kogerkerk, 06 43 14 27 86, predikantkogerkerk@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Frankie Vos

Stichting De Zaanse Regenboog

https://www.dezaanseregenboog.nl/

www.facebook.com/dezaanseregenboog/