Selecteer een pagina

Nina de la Croix – ‘En nu komt alles goed’

Enkhuizen, donderdag 10 oktober 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Locatie: Cultureel Centrum De Drom, Paktuinen 1, Enkhuizen
Kosten: €5 per persoon

Voor  ticketverkoop: https://www.westfriesebibliotheken.nl/actueel/agenda/schrijver-op-de-planken–nina-de-la-croix–en-nu-komt-alles-goed.html

Schrijver op de planken: Nina de la Croix – ‘En nu komt alles goed’
Het leven loopt lang niet altijd zoals we verwachten. Sommigen leggen zich daar niet bij neer en doen het radicaal anders. We hebben de neiging om daarvan weg te kijken. De bibliotheek laat je juist meekijken door andermans ogen: omdat het je wereldbeeld verbreedt, omdat je daarmee leert omdenken voor jezelf, omdat zulke verhalen je een spiegel voorhouden.
Het verhaal van Nina de la Croix is zo’n ver-van-je-bed verhaal: zij droomde van een kind, maar de traditionele weg van huisje-boompje-beestje leek niet voor haar weggelegd. Ze ontdekte een oplossing die niet voor de hand ligt: co-ouderschap met een homostel. Op basis van haar boek En nu komt alles goed vertelt zij hoe ze tot het besluit kwam en wat ervoor moest gebeuren. Ze praat openhartig over de hobbels, de twijfels en de oordelen waar ze mee te maken kreeg. En dan waren er nog de zwangerschapshormonen die van alles in de war schopten. Nina staat meestal als cabaretière op de planken, maar deze avond deelt ze een openhartig verhaal over keuzes maken, buiten je comfortzone stappen en linksom of rechtsom je dromen waarmaken.

Over Nina de la Croix
Nina de la Croix (1981) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze woont in Amsterdam en is moeder van Ko. De vaders van Ko zijn acteurs Rick Paul van Mulligen (bekend van E.V.A. en Wie Is De Mol 2019) en René van Bakel (Collectief Walden). Nina schreef wekelijks een column op Lindanieuws.nl, die door tienduizenden mensen werd gelezen. In 2012 deed ze mee aan het Net5-programma Samen Single. En nu komt alles goed is haar debuut. Momenteel is Nina zwanger van haar twee kindje met Rick-Paul en René.