Selecteer een pagina

Korte foto-expo Regenboogweek 10 – 18 oktober

‘Liefde is van iedereen!’ is het thema van de jaarlijkse regenboogviering tijdens de Westfriese Regenboogweek van 10 t/m 18 oktober.
Liefde, een veel besproken woord. Maar wat betekent het als we zeggen ‘Liefde is van iedereen’? Dat houdt in dat liefde meer wordt als je ervan deelt en kunt ontvangen. Die gegeven en ontvangen liefde is van iedereen.

Fotograaf Kenneth Stamp maakte vorig jaar een serie portretten van LHBTI-ers met als fraai decor de museumboerderij te Hoogwoud. De laatste bewoner van de stolpboerderij, Adriaan Donker (1916-1984). was een veelzijdig Westfries met een brede interesse in kunst en cultuur. Iedereen was welkom op de boerderij. Leeftijd, afkomst en geaardheid waren ondergeschikt, belangrijker was wie men was. Voor Adriaan was iedereen gelijk.
Geïnspireerd op de levensvisie van Adriaan Volker en de landelijke locatie waar hij zijn veelzijdige leven geleefd heeft, maakte Kenneth Stamp een fotoserie waarin liefde en waardering voor de medemens centraal staat, met een knipoog naar het landelijke leven. Een groot deel van deze fotoserie is nu een week te zien bij Expoost. De expositie in Expoost is tot stand gekomen in samenwerking met Platform Regenboog West-Friesland en een aantal Westfriese gemeenten waaronder de gemeente Hoorn.

locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum
De expositie zal feestelijk worden geopend op 9 oktober vrijdag 16.00 uur door wethouder Simon Broersma.  Over het belang van de Regenboogweek zegt hij: “De Regenboogweek betekent voor mij dat wij uitstralen dat iedereen er toe doet, dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is. De kleuren van de regenboog symboliseren de diversiteit in mensen. Het gaat over persoonlijke vrijheid en gemeenschapszin. Daarnaast is de regenboogweek gewoon een ontzettend leuke en gezellige week voor iedereen in en om Hoorn.” (Vanwege corona kan slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn helaas)

.